"Alla stora sanningar börjar som kätterier."
- GB Shaw

 HOME


Sionismen i korthet

ENGLAND. Den judisk-engelske parlamentsledamoten Keith Joseph, sedan 1987 adlad till Lord Joseph, avled i december 1994 (SvD 19/12-1994). Keith Joseph spelade en betydelsefull roll inom Englands konservativa parti, han innehade poster som både bostads-, social-, industri och utbildningsminister. Mest var hand dock känd för, som SvD uttrycker det, "mannen som Margaret Thatcher länge lyssnade till".

I sina memoarer beskriver hon sin judiske minister som "sin äldsta politiska vän och vapenbroder". Om den dagen då han lämnade regeringen sa hon att "på något sätt blev politik aldrig detsamma igen". På senare tid har den nuvarande engelske premiärministern dock visat att den engelska politiken förblir lika judaiserad. Nyligen fick fick Malcolm Rifkind, även han jude, positionen som ny utrikesminister.

 

ISRAEL. Svenska Dagbladets judiska Israel-korrespondent, Cordelia Edvardsson, har sedan länge gjort sig känd för att försvara Israel i vått och torrt. I SvD (18/12-1994) försvarade hon också vapenexporten till krigförande länder. Hon skriver: "För att ha råd att utveckla nya, dyra vapensystem tvingas man stundom att sälja vapen till länder som man för övrigt inte skulle vilja ta i med tång. Att under rådande omständigheter tala om moral i detta sammanhang vore nog att moralisera." Moral eller humanism har aldrig varit kännetecken för vare sig den judiska eller israeliska kulturen. Nu visar Cordelia Edvardsson att hon också anser moral vara något överflödigt som den egna armén gärna får skjuta i små bitar.

 

DANMARK. I Köpenhamn trodde man till nyligen att en nynazistisk kampgrupp hade bildats i den lilla staden Rödbyhavn. Rutorna i kyrkoherdebostaden krossades vid tio olika tillfällen. Hakkors ritades på kyrkans dörr, orgelpiporna slogs sönder och gravstenar vältes. Men det var ingen nazistisk grupp, tvärtom visade sig den förre kyrkoherden ligga bakom dåden. Kyrkoherden ansåg sig ha fått avsked på felaktiga grunder (bl.a. för att ha försökt tjäna pengar på sin församling och förfalskat en polisanmälan). Nu hade han beslutat sig för att hämnas och den var han som polisen trodde var ett nazistparti. Rödbyhavn kan idag stå som en symbol för den hysteri och paranoia som rör sig bakom tron på neo-nazistiska konspirationer.

 

SVERIGE. Nyligen firades Folke Bernadottes minne. Folke Bernadotte var mannen som genom de vita bussarna räddade tusentals judar från det nazistiska Tyskland under 2:a världskriget. Som tack blev han mördad av judiska terrorister när han på FNs uppdrag befann sig i Palestina som medlare. Ordern utgick direkt från Israels senare premiärminister, Yitzhak Shamir. I media hyllades Bernadottes insats under 2:a världskriget. Men sanningen bakom hans död tystades ned. Hur hycklande hyllandet var kunde Omar Magnergård från SvD (24/5-1995) visa. När lovorden haglade som värst begav han sig till Bernadottes gravplats bakom Karolinska Sjukhuset för att se om hyllningarna sträckte sig utanför TV-rutan eller tidningssidorna. Det enda han kunde se i blomväg var en bukett vissna vitsippor. Hyllningarna var inte mer än ren politisk opportunism.

 

TYSKLAND. Antalet rasistdåd i Tyskland halverades under förra året jämfört med 1993. Samtidigt blev polisen nära fyra gånger bättre på att lösa brott mot utlänningar, uppgav tidningen Bild (2/2-1995). Ändå talas det bara om den ökande rasismen och högerextremismen i medierna. Sanningen får ge efter för propagandan.

 

ISRAEL. Nästa år tänker judarna fira det de påstår vara 3000-års jubiléum av kung Davids erövring av Jerusalem. I DN 29/5-1995 kunde man läsa att det kommer att bli "ett gigantiskt spektakel" där "demonregissörer som Steven Spielberg och Franco Zefirelli är kontrakterade för att förvandla ljus- och ljudeffekterna till något alldeles extra". Tänker sig de judiska "demonregissörerna" (Radio Islam uppskattar DN's beteckning på dem) detonera Israels arsenal av atom- och väte bomber i luften? Kanske lösa "den palestinska frågan" i samma svep? Eller skall de bara fyra av några israeliska Jericho-missiler mot Bagdad? Time will tell.

 

SVERIGE. I DN 28/6-1995 kan man läsa att den förre finansminstern Bo Lundgren "avvisar helt kritiken att han skulle ha låtit [Gabriel] Urwitz gå gatlopp". (Ni kommer väl ihåg hur juden Urwitz fegt tog till "antisemitism"-vapnet när han utpekades som ansvarig för Gotabankens katastrofala affärer). DN fortsätter med att citera Bo Lundgren: "Det här var långt ifrån någon förföljelse. Om jurister har kommit fram till att det finns sådana brister i kreditgivningen att det finns anledning att driva ett skadeståndskrav så tycker jag att det är rimligt att pröva ansvaret för dem som hade särskilt stor insikt. Och det är klart att Gabriel Urwitz som VD hade ett avgörande inflytande." Radio Islam nickar instämmande.

 

SVERIGE. Regeringen har beslutat att tillsätta en samordningsgrupp "för att samordna det svenska agerandet i frågor om de palestinska flyktingbarnen". Arbetet i gruppen leds dock av en av Sions värsta agenter i Sverige, folkpartisten Thomas Hammarberg! Han har bl.a. suttit som ordförande för Amnesty International och Rädda Barnen. Radio Islam har sen länge uppmärksammat denne hycklare. 1970 skrev han en bok tillsammans med sionisterna Per Ahlmark och Expressen-redaktören Ernst Klein med den talande titeln "Det hatade Israel". I boken kallar han exempelvis Israels folkrättsvidriga ockupation av Västbanken och Gaza efter kriget 1967 som "Ockupation för fred"! Och han har alltså tillsats att sköta frågan om det svenska biståndet till de palestinska flyktingbarnen. Barn som är flyktingar just för att sionister som Hammarberg anser att Israel har rätt att invadera och ockupera. Och vad kommer att bli Israelagenten Hammarbergs roll i den nya samordningsgruppen? Att se till att palestinierna nu måste betala igen biståndet, tillbaks till Sverige? Med lite äkta judisk ockerränta, kanske?

 

ÖSTERRIKE. DN 29/6-1995 meddelar att den judiska mediekoncernen Bonniers sträcker ut sina tentakler även till andra länder än Sverige. I Österrike kommer i höst den första dagliga affärstidning ut, "Wirtschaftsblatt", där Bonniers äger 50% av aktierna. Upplagan ligger inledningsvis på 50 000 exemplar.

 

FRANKRIKE. Francois Mitterand har i samband med avgången som landets president gett ut en bok ihop med Elie Wiesel, Nobels fredspristagare. Wiesel hör till en av förintelselegenden ivrigaste internationella förespråkare. Han har även ett mindre känt förflutet som aktiv judisk terrorist i Palestina i slutet av 40-talet. Wiesel har flera människoliv på sitt samvete.

Den nya boken som är titulerad "Mémoire à deux voix" skall bl.a. innehålla ältande om Mitterands delskuld för deportationen av franska judar under Vichy-regimen. Aftonbladets Olle Svenning var i sin recension av boken (11/5-1995) kritisk till "Wiesels helt ovidkommande och politiskt förenklade hyllning av Israels regeringspolitik". Svenning garderade sig dock från att hamna på Israelmaffians svarta lista p.g.a. sin kritik av Wiesels ohöljda sionism genom att samtidigt förebrå boken för att vara alldeles för "undfallande" i frågan om Mitterands agerande under krigsåren och hans kontakter med den "antisemitiska" Vichy-regimen.

Men ingenstans nämns det att Mitterand faktiskt är gift med en judinna, Danielle Mitterand. Och deras gemensamme son har faktiskt gjort militärtjänst i den judiska staten Israel. Ett mycket anmärkningsvärt faktum att en statschefs son gör militärtjänst hos en främmande makt. Dessutom hos en stat som ligger i krig.För att läsa andra artiklar från Radio Islams tidningTillbaks till svenska huvudsidan

Till Radio Islams sidor på andra språk